Broskvový koláč s kokosem

Přijela k nám do
Holandska návštěva, která přivezla broskve ze zahrádky. Kromě
toho, že jsme jich spoustu snědli, upekla jsem taky návštěvě
koláč. Aby se jim ta cesta s broskvemi taky vyplatila Podobný
koláč jsem kdysi pekla bez kokosu. S klasickou drobenkou a s
plnotučným mlékem. Tentokrát jsem se rozhodla pro kokosovou
příchuť a rozhodně jsem nešlápla vedle. Koláč byl krásně
vláčný a kokos se k broskvím perfektně hodil. Všichni si ho
pochvalovali, zmizel za dva dny




Broskvový koláč s kokosem
Suroviny
(forma 22×28 cm)
Drobenka
- 50 g másla
- 50 g cukru krupice
- 50 g strouhaného kokosu
- 1 vanilkový cukr
Těsto
- 150 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- ½ lžičky vanilkové pasty
- 200 ml kokosového mléka
- asi 4 velké broskve
Postup
1. Troubu rozehřeji na 175 °C. Formu o rozměrech 22×28 cm vyložím pečícím papírem.
2. Všechny suroviny na drobenku smíchám v misce a dám do ledničky.
3. V rendlíku na plotýnce rozpustím máslo a nechám ho zchladnout.
4. Vejce s cukrem vyšlehám do světlé a nadýchané pěny.
5. Ve vedlejší misce smíchám mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
6. Do vaječné směsi lehce vmíchám zchladlé rozpuštěné máslo, sypkou směs, vanilkovou pastu a nakonec kokosové mléko.
7. Těsto naliji do koláčové formy a uhladím.
8. Omyté broskve nakrájím na měsíčky, které rozložím na koláč. Nakonec koláč posypu kokosovou drobenkou.
9. Peču ve vyhřáté troubě asi 35-40 minut (vyzkouším špejlí, jestli už je těsto upečené).