Broskvový koláč s kokosem

Broskvový koláč s kokosem

Přijela k nám do Holandska návštěva, která přivezla broskve ze zahrádky. Kromě toho, že jsme jich spoustu snědli, upekla jsem taky návštěvě koláč. Aby se jim ta cesta s broskvemi taky vyplatila 🙂 Podobný koláč jsem kdysi pekla bez kokosu. S klasickou drobenkou a s plnotučným mlékem. Tentokrát jsem se rozhodla pro kokosovou příchuť a rozhodně jsem nešlápla vedle. Koláč byl krásně vláčný a kokos se k broskvím perfektně hodil. Všichni si ho pochvalovali, zmizel za dva dny 🙂

Broskvový koláč s kokosem
Broskvový koláč s kokosem
Broskvový koláč s kokosem
Broskvový koláč s kokosem

Broskvový koláč s kokosem

Suroviny

(forma 22×28 cm)

Drobenka

  • 50 g másla
  • 50 g cukru krupice
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 1 vanilkový cukr

Těsto

  • 150 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • ½ lžičky vanilkové pasty
  • 200 ml kokosového mléka
  • asi 4 velké broskve

Postup

1. Troubu rozehřeji na 175 °C. Formu o rozměrech 22×28 cm vyložím pečícím papírem.

2. Všechny suroviny na drobenku smíchám v misce a dám do ledničky.

3. V rendlíku na plotýnce rozpustím máslo a nechám ho zchladnout.

4. Vejce s cukrem vyšlehám do světlé a nadýchané pěny.

5. Ve vedlejší misce smíchám mouku, prášek do pečiva a špetku soli.

6. Do vaječné směsi lehce vmíchám zchladlé rozpuštěné máslo, sypkou směs, vanilkovou pastu a nakonec kokosové mléko.

7. Těsto naliji do koláčové formy a uhladím.

8. Omyté broskve nakrájím na měsíčky, které rozložím na koláč. Nakonec koláč posypu kokosovou drobenkou.

9. Peču ve vyhřáté troubě asi 35-40 minut (vyzkouším špejlí, jestli už je těsto upečené).

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.