Malinové cheesecake-brownies

Na brownies si potrpím především v zimě. I když… 30. dubna jsme si udělali výlet na naši oblíbenou pláž. Je to sice pláž u Severního moře, ale v létě se tam normálně lidi koupou. Já se tam ráda procházím i při ne úplně vlídném počasí. Přece jen jsme na severu a je to úplně něco jiného, než pláže na jihu. U této pláže je i malá kavárnička, kde si skoro vždy po procházce dáme kávu a v Holandsku oblíbený jablečný koláč. Protože jsme ale při této procházce měli oblečené zimní bundy a čepice, udělali jsme změnu a dali si brownies s ořechy a karamelem a úplně mě to navnadilo na pečení.
A tohle malinové cheesecake-brownies už jsem pekla tolikrát! Je strašně moc dobré. A jelikož má i cheesecake vrstvu a čerstvé maliny, rozhodně se hodí upéct v každém ročním období 🙂



Malinové cheesecake-brownies
Suroviny
(forma 22×28 cm)
Cheesecake
- 250 g krémového sýru pokojové teploty
- 1 vejce pokojové teploty
- 40 g cukru krupice
- 3 lžíce hladké mouky
Brownies
- 200 g másla
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 1 lžička vanilkové pasty (vanilkového extraktu)
- 90 g hladké mouky
- 50 g kakaa
- 50 g sušeného mléka
- špetka soli
- asi 150 g čerstvých malin
Postup
1. Na dno trouby dám hrnec s vodou (vytvoří se pára a cheesecake bude krémový) a troubu rozehřeji na 175 °C. Formu o rozměrech 22×28 cm vyložím pečícím papírem.
2. Na cheesecake vrstvu dám do misky krémový sýr, cukr a mouku. Chvíli šlehám, dokud se směs nepropojí. Do směsi přidám vejce a opatrně zašlehám.
3. Na brownies vrstvu rozpustím v rendlíku na plotýnce máslo a nechám zchladnout na pokojovou teplotu.
4. Vejce s cukrem vyšlehám do světlé nadýchané pěny (asi 5 minut).
5. Do vaječné směsi zamíchám rozpuštěné máslo a vanilku.
6. V jiné misce promíchám mouku, kakao, sušené mléko a sůl.
7. Do vaječné směsi přisypu sypkou směs a zamíchám dohladka.
8. Asi ¾ brownies vrstvy naliji do připravené formy a uhladím. Na brownies vrstvu rozprostřu cheesecake a nakonec naliji zbytek brownies. Vidličkou vytvořím mramorování.
9. Koláč posypu malinami.
10. Peču asi 45 minut (vyzkouším špejlí). Před krájením nechám zcela vychladnout.